Bestuur

Het bestuur bestaat uit:

Voorzitter:

Theo Hoeks

Sinds september 2019 ben ik voorzitter van Het Vrolijke Ruitertje. Na een leven lang werkzaam te zijn geweest binnen de Rabobank-organisatie geniet ik sinds 2018 van mijn pensioen. Hierdoor is er nogal wat vrije tijd beschikbaar gekomen die ik – naast het uitoefenen van een aantal hobby’s (o.a. wandelen, reizen, koken, lezen en de paardensport) – graag wil besteden aan een bestuursfunctie op het maatschappelijke werkveld.

Dat mijn oog is gevallen op een functie in het bestuur van “het Vrolijke Ruitertje” is geen toeval. Ik zal dit uitleggen. Ik ben gehuwd met Hennie en samen hebben wij 1 dochter (Stefanie – inmiddels 27 jaar) die al vanaf haar 6e jaar ‘besmet’ is met het paardenvirus. Vanaf jonge leeftijd bereed zij verschillende paarden vooral in de dressuur.
De afgelopen 20 jaar ben ik hierdoor ook betrokken geraakt bij de uitoefening van haar passie. Toen ik de vacature van voorzitter bij Het Vrolijke Ruitertje zag langskomen was ik dan ook direct geïnteresseerd. Het combineert in mijn ogen de bijdrage aan onze stichtingsdoelstelling om mensen met een beperking – met inzet van heel veel actieve vrijwilligers! – in staat te stellen te genieten van de paardensport.
Ik heb gedurende de afgelopen jaren al heel vaak mogen ervaren welke positieve wisselwerking er uitgaat van de relatie tussen mensen met een beperking en paarden. Ik hoop dan ook dat ik, samen met de andere bestuursleden, een actieve bijdrage kan leveren aan het plezier en welzijn van onze leden.

 

Secretaris:

b_dymphieDymphie van Loon

Ik ben Dymphie van Loon en verzorg sinds augustus 2005 het secretariaat van Het Vrolijke Ruitertje.

In 1991 was ik bij de oprichting van Het Vrolijke Ruitertje betrokken. Met Agnes Hafmans en Co de Waal ben ik naar de notaris geweest om de oprichtingsakte te laten tekenen. Snel werd het serieus en vroeg ik mijn man Henry om hulp bij officiële aanvragen van de FPG of verzekeringen. Henry nam het vele werk van mij over en dat heeft hij ruim 11 jaar gedaan.

Helaas is mijn man in juli 2005 overleden. Samen met mijn dochters Matty en Ilse hebben wij toen besloten zijn werk voort te zetten.Ik ben 64 jaar en moeder van Wendy, die al heel wat jaartjes paardrijdt bij onze club. Iedere zaterdagmiddag ben ik aanwezig op de manege waar ik het aanspreekpunt ben voor ouders, ruiters en vrijwilligers.

Het Vrolijke Ruitertje is meer dan paardrijden: wij, ouders, kunnen een steun voor elkaar zijn.

 

Penningmeester:

Ad van de Sande

Sinds 1 september 2019 ben ik penningmeester van Het Vrolijke Ruitertje.
In mijn werkzame leven heb ik altijd met cijfertjes gewerkt, dus het penningmeesterschap is niet vreemd voor mij.
Zelf ben ik niet actief in de paardensport, maar ik besteed graag een deel van mijn vrije tijd aan Het Vrolijke Ruitertje omdat de ruiters, en de vrijwilligers, zichtbaar genieten van het paardrijden.

 

Coördinator:

Jet van Dam

Hallo, ik ben Jet van Dam. Ik ben een gediplomeerde F.P.G. Instructrice en ik geef al les aan mensen met een beperking vanaf 1997. Ik geef op maandagavond les op de locatie van het Vrolijke Ruitertje in Etten-Leur. Ook ben ik lid van het bestuur. Zelf rijd ik al paard vanaf dat ik zeven jaar oud was.