Sint Hubertus Gilde op bezoek

Op donderdag 4 oktober werden wij in de manege de Belle verrast met een gift van het Sint Hubertus gilde uit Etten-Leur. De circa 30 leden van dit Gilde komen wekelijks bij elkaar en leggen dan iedere week allemaal wat uit voor goede doelen wat zij zelf de lottogelden noemen. Het Vrolijke Ruitertje was in het verleden al meer gekozen als het goede doel voor dat jaar. Bij de vorige gelegenheid werden onze bestuursleden Henny Blom en Pierre Bertens uitgenodigd en rondgeleid in het clubhuis van het Gilde aan de Brouwerstraat in Etten Leur, wat nog wordt herinnerd als een bijzondere ervaring.

Deze keer kwam een afvaardiging van het Gilde aangevoerd door John Huybrechts met de gildebroeders Peter de Graaf en Bertus van Gils naar manege de Belle om de ruitertjes, waar het allemaal voor bedoeld is, in actie te zien tijdens hun wekelijkse paardrijlessen. Zij hebben dus kunnen zien wat het effect is van het paardrijden op de gehandicapte ruitertjes en ook wat er bij komt kijken om dit voor de ruitertjes met uiteenlopende beperkingen voor elkaar te krijgen en ook dat daarvoor heel veel vrijwilligers nodig zijn die naast de paarden lopen en allerlei hand en spandiensten verrichten.

De klap op de vuurpijl was natuurlijk de overhandiging van de cheque van €500,- in de bak waar nog een aantal ruitertjes aanwezig waren. De cheque werd overhandigd door John Huybrechts aan Henny Blom de penningmeester. Natuurlijk zijn wij daar zeer blij mee, een welkome bijdrage om het gat in de begroting wat kleiner te maken.

 

Kennelijk had het besef, dat er zo’n grote groep vrijwilligers is die elke week op de lesavonden paraat staat om het paardrijden voor de gehandicapten mogelijk te maken, veel indruk gemaakt op onze bezoekers, want het feest is nog niet afgelopen. Bij een bezoek van John Huybrechts aan onze bestuursvergadering van 25 oktober kwam hij met de mededeling dat het Gilde alle vrijwilligers wil uitnodigen voor een 5 gangen diner in hun Clubhuis. Hij bracht ook al een uitnodiging mee waar de Kerstsfeer van af spat zoals je hieronder kunt zien.